Harga Runcit Kambing Perap Dan Ayam Perap Terkini

Assalamualaikum & Salam Cinta!

Harga Runcit Terkini (Kemaskini: 17.10.17)


🐑 KAMBING PERAP/LAMB MARINADE

🐑 Marinated Lamb Shoulder (Bebiri Muda New Zealand, NZ) Pek ±600g:RM40
🐑 Marinated Lamb Shoulder (Bebiri Muda New Zealand, NZ) Pek ±1kg:RM55

    👉 Bahagian bahu kambing
    ðŸ‘‰ Daging Gred Premium (Kurang lemak, banyak isi)   
    👉 Lebih lembut & juicy
    👉 Sedap dipanggang
    👉 Sejukbeku -18°

*Anggaran 1kg = 8-12 keping mengikut jenis saiz. Anggaran saiz setiap kepingan adalah 11cm x 9cm. 



🐓AYAM PERAP BBQ/Marinated Chicken BBQ

🐔 Marinated Chicken Marinade (Whole): RM30/ekor
🐔 Marinated Chicken Wings Drummet Pek ±1kg : RM28

*Ayam dipotong 12 bahagian tidak termasuk kepala, kaki & hati. Marinated Chicken Wings Drummet kembali dijual atas permintaan ramai.

SOS/SAUCE

Pek 1000ml

♨ Lada Hitam/Blackpaper: RM10
♨ Barbeku/Barbecue : RM12

Pek 500ml

♨ Lada Hitam/Blackpaper: RM6
♨ Barbeku/Barbecue: RM7

👉 Pembelian 10kg dan ke atas bolehlah membuat tempahan 1-2 hari sebelum majlis/event anda bermula.

👉 Deposit 50% atau bayaran penuh sekiranya nilai tempahan RM100 dan ke atas. Resit rasmi akan diberikan dalam format pdf selepas Tokwan terima bayaran.

Waktu Operasi 

📆 9.00 pagi - 6.30 ptg
📆 Isnin - Sabtu
📆 Ahad Cuti

🚚 Self Pickup/Ambil Sendiri

Sek. Keb. Jalan Kebun, Lorong Haji Taib, Kg. Jalan Kebun, Seksyen 30, 40460 Shah Alam, Selangor. (Map Location akan diberi melalui apikasi whatsapp anda)

📲 +6019 309 9026 


-> Jom Interaksi Bersama Tokwan <-

http://www.wasap.my/60193099026
http://www.wasap.my/60193099026

Lawati laman blog Tokwan

http://pembekalkambingperap.blogspot.my

Dibuat & Diedarkan Oleh:
Tokmaes Food Marketing (SA0417163-U)



PERINGATAN: Pihak Tokwan telah menerima beberapa aduan daripada orang ramai berkaitan ada segelintir individu mengambil kesempatan telah menggunakan nama Tokwan dan jenama produk Tokwan untuk melariskan produk kambing perap mereka. Tokwan tidak bertanggungjawab jika berlaku keracunan makanan dan sebagainya. Setakat ini Tokwan belum melantik mana-mana stokis/agen diseluruh Malaysia. Tindakan akan diambil kepada mereka yang tidak bertanggungjawab. Insyaa-Allah.


Cara Pembayaran Yang Selamat

Assalamualaikum & Salam Sayyidul Ayyam!

Alhamdulillah, kita bertemu lagi pada Jumaat kali ini iaitu bertarikh 11.11.2016. Mudah-mudahan hidup kita sentiasa diberkati dan dirahmati. Topik hari ini Tokwan ingin mengulas tentang cara pembayaran yang lebih selamat melalui transaksi atas talian(Online). Topik ini hanya sesuai untuk pelanggan/bakal pelanggan Tokwan sahaja. Tokwan tidak bertanggungjawab jika kalian menggunapakai kaedah pembayaran ini ditempat lain.

Tokwan sudah kenalpasti bahawa ada segelintir orang kita khususnya kaum Bumiputera yang masih kurang celik tentang pembayaran secara dalam talian. Tokwan akui memang banyak kes penipuan melalui transaksi dalam talian ini (Online). Lebih-lebih lagi jika penjual menggunakan akaun bank peribadi/simpanan dalam urusan perniagaan. Menggunakan akaun peribadi adalah tidak sesuai bagi transaksi harian malah boleh mengundang bahaya jika transaksi harian terlalu banyak. Silap haribulan akaun pun boleh dibekukan oleh pihak bank.


Ok baiklah, sebenarnya Tokwan nak bagitahu Tokwan sendiri mempunyai akaun semasa (Current Account) yang sah di Maybank dan CIMB. Kedua-dua akaun ini juga Tokwan darftarkan atas nama entiti perniagaan(sole proprietor) dan telah diaktifkan untuk perbankan dalam talian iaitu Maybank2u dan CIMB Clicks. Ia bagi memudahkan Tokwan dan Team menyemak segala transaksi setiap masa walaupun melalui telefon bimbit/tablet. Untuk pengetahuan semua, laman blog ini juga mempunyai logo Maybank2u Pay seperti logo yang tertera di sebelah kanan blog ini. ------->>>>>>>>>


Perhatian! Sekarang pelanggan Tokwan tidak perlu lagi bersusah payah mahu beratur di mesih cash deposit atau terhegeh-hegeh mahu buka link Maybank atau terkial-kial jari menekan butang mahu buka aplikasi apps. Ya sangat mudah! Jom klik sini dan lihat kaedah No.6 untuk manual pembayaran menggunakan Maybank2u Pay. Pembayaran anda pasti selamat kerana pihak bank akan terus rekod secara automatik.


Selamat Mencuba!

Pesanan Ikhlas,
Tokwan

p/s: Tokwan sedang bangunkan web e-commerce + payment gateways bagi memudahkan pelanggan buat bayaran. Kaedah ini lebih selamat dan efektif cuma ada caj per transaksi. Caj ini akan dimasukkan pada harga baru produk Tokwan nanti. Tungguuuuuuu... Hehehe.

Musim Cuti Sekolah Akan Kembali Lagi

Assalamualaikum & Salam Cinta!

Alhamdulillah, jam menunjukkan pukul 3.02 minit pagi. Keheningan pagi macam ni membuatkan Tokwan segar bugar. Yelah sedar tak sedar dah nak hampir hujung tahun 2016. Bila tiba je bulan November dan Disember pasti akan membuatkan budak-budak sekolah melompat sakan. Tidak kurang juga para cikgu dan ibubapa yang mengambil peluang untuk meluangkan masa bersama anak-anak. Tokwan dapat merasai kegembiraan mereka.

Bila terkenang kembali zaman kanak-kanak dan remaja memang menyoronokkan. Ada pelbagai aktiviti menarik seperti pergi bercuti bersama keluarga, berkelah di tepi pantai, bersunat dan sebagainya. Bersunat? Hahaha.. Kes bersunat ni mengingatkan sahabat Tokwan waktu sekolah rendah dulu. Hahaha. Puas cikgu kejar dia sebab dia lari takut tengok muka tok mudim. Kelakar betul!!

Sebenarnya Tokwan nak habaq, Tokwan akan buat promosi musim cuti sekolah. Tungguuuuuu.... Nantikan update tokwan untuk posting akan datang. Hangpa suka Tokwan senang hati. :)

Ikhlas,
Tokwan
06.11.2016

Kes Penipuan 1

Assalamualaikum & Salam Sayyidul Ayyam.

Alhamdulillah bertemu lagi kita di penghulu segala hari yakni hari Jumaat yang penuh barokah ini. Hari ini bertarikh 04.11.2016 dan kita menghampiri garisan penamat bagi tahun 2016 bersamaan 1437H. Apa jua cabaran dan rintangan kita mesti teguh menghadapnya. Tiada manusia di dunia ini yang terlepas daripada ujian dan cabaran.

Pagi ini Tokwan nak sebut tentang kes penipuan wang palsu. Sepanjang Tokwan berniaga sudah beberapa kali terkena wang palsu. Namun begitu Tokwan tidak berputus asa atas penipuan yang dilakukan pelanggan terhadap pihak Tokwan. Penipuan ini selalunya terjadi pada wang kertas RM50 dan RM100. Pihak Tokwan ditipu oleh mereka yang membuat tempahan dan membeli secara COD (Cash On Delivery). 

Apabila Tokwan sudah serahkan produk dan mereka membayar secara tunai namun wang yang Tokwan terima adalah wang PALSU setelah di imbas dengan mesin pengimbas wang. Justeru itu, pihak Tokwan mengambil langkah keselamatan bagi mengatasi masalah ini iaitu pelanggan perlu membuat bayaran secara dalam talian/ATM melalui akuan bank rasmi perniagaan Tokwan. 

Pihak Tokwan telah menetapkan untuk mereka yang membuat tempahan dan bayaran melebihi RM100 dikehendaki membayar secara dalam talian atau mesin ATM. Insya-Allah pihak Tokwan memandang serius hal ini dan kini sedang berusaha untuk membangunkan laman web e-commerce + payment gateways (Contoh website Lazada, Zalora dsbnya) bagi melindungi penjual dan pembeli. 

Untung yang sedikit tapi penuh barokah adalah lebih mulia daripada banyak tetapi tiada keberkatan. Pihak Tokwan mohon ampun dan maaf jika ada sebarang kekhilafan dan kesilapan dalam urusan jual beli. Mudah-mudahan perniagaan Tokwan dapat diwarisi kepada generasi seterusnya. Mencari yang halal itu adalah Kefardhuan. 
Ok apa-apa pun Tokwan dengan rendah hati ingin menasihati diri ini dan pelanggan diluar sana agar kita lebih jujur dan telus dalam apa jua urusan. Mudah-mudahan beroleh keberkatan. Tokwan sayanggggg semua. :)

Ikhlas,
Tokwan 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...